Impact Outcomes-Based Learning

AGENDA CLINICAL IMMERSION ON ADVANCED THYROID SURGERY

18th & 19th January 2018



Medtronic

Medtronic Iberica S.A.

Oficina Madrid Calle María de Portugal, 11 28050, Madrid Tlf: (+ 34) 91 625 04 00 Fax: (+ 34) 91 650 74 10 Oficina Barcelona World Trade Center Almeda Park Pça. de la Pau, s/n Edificio 7, planta 3ª 08940, Cornellà de Llobregat, Barcelona Tlf: (+ 34) 93 475 86 10 Fax: (+ 34) 93 477 10 17

www.medtronic.es

Medtronic

Impact

Outcomes-Based Learning

CLINICAL IMMERSION ON ADVANCED THYROID SURGERY

January 18th & 19th, 2018 Hospital Clínic de Barcelona C/Villarroel 170

Multimedia classroom IMDiM (between 10-12 stairs, 2nd floor) **Surgical Area** (8 stair, 2nd floor)

ADDRESSED TO

General Surgeons specialized in thyroid endocrine surgery

METHODOLOGY

- The event is eminently practical, addressed to a limited number of specialists. Some of the assistants will participate during the surgery
- Live broadcast of surgical procedures in the same operating room

DIRECTOR

Dr. Óscar Vidal, MD

General and Endocrine Surgery Unit.

Professor of Surgery. University of Barcelona. IDIBAPS

Department of General and Digestive Surgery. IMDiM. Hospital Clínic (Prof. Constantino Fondevilla)

GUEST PROFESSOR

Prof. Manuel Durán Poveda

Department of General and Digestive Surgery. Hospital Rey Juan Carlos de Móstoles.

Professor of Surgery

University Rey Juan Carlos

SERVICE PARTNERS

Dr. Ramón Rull

Consultant. Department of General and Digestive Surgery. IMDiM, Hospital Clínic de Barcelona

Dr. Miguel Ángel López-Boado

Consultant. Department of General and Digestive Surgery. IMDiM, Hospital Clínic de Barcelona

Dr. Eduardo Delgado Oliver

Staff. Department of General and Digestive Surgery. IMDiM, Hospital Clínic de Barcelona

Dr. Raquel Martínez

Resident. Department of General and Digestive Surgery. IMDiM, Hospital Clínic de Barcelona

Impact

Outcomes-Based Learning

AGENDA DAY 01&02

18th & 19th January 2018



AGENDA

DAY01

DAYOI		
16:30 16:35	05 MIN	WELCOME AND PRESENTATION
16:35 17:30	55 MIN	HOW TO AVOID INJURY OF THE EXTERNAL BRANCH OF THE SUPERIOR LARINGEAL NERVE DURING THYROIDECTOMY. PEARS AND PITFALLS Prof. Manuel Durán Poveda
17:30 18:30	60 MIN	EXPERIENCE IN THE NEW TECHNOLOGIES APPLIED TO THE SURGICAL APPROACH OF THE THYROID GLAND SURGERY Óscar Vidal, MD
18:30 19:00	30 MIN	COFFEE BREAK
19:30 20:30	60 MIN	TECHNOLOGICAL INNOVATION AND THYROID CANCER Óscar Vidal, MD
20:30 21:00	30 MIN	FIRST CASE PRESENTATION GIANT MULTINODULAR GOITER WITH ENDOTHORACIC EXTENSION AND DYSPNEA. DISCUSSION Dr. Eduardo Delgado Oliver
		SECOND CASE PRESENTATION WELL DIFFERENTIATED THYROID CARCINOMA. TOTALIZATION SURGERY AND CENTRAL COMPARTMENT LYMPH NODE (SLN & RLN MONITORIZATION, LIGASURE, MICROSURGERY GLASSES). DISCUSSION Dr. Eduardo Delgado Oliver

AGENDA DAY 02

16:15

MIN

DAY)2	
09:00 11:00	120 MIN	FIRST SURGICAL SESSION GIANT MULTINODULAR GOITER WITH ENDOTHORACIC EXTENSION AND DYSPNEA. TOTAL TYROIDECTOMY (SLN & RLN MONITORIZATION, LIGASURE, MICROSURGERY GLASSES) Operation room tutoring and assistance
11:30 12:30	60 MIN	COFFEE BREAK AND DISCUSSION OF THE FIRST SURGICAL SESSION
12:30 14:30	120 MIN	SECOND SURGICAL SESSION WELL DIFFERENTIATED THYROID CARCINOMA. TOTALIZATION SURGERY AND CENTRAL COMPARTMENT LYMPH NODE (SLN & RLN MONITORIZATION, LIGASURE, MICROSURGERY GLASSES) Operation room tutoring and assistance
15:00 16:00	60 MIN	LUNCH GENERAL DISCUSSION AND CONCLUSIONS

COURSE CLOSURE

Medtronic

DINNER 21:30